• 4 Mai, 2015
Aplicații Android utile pentru designerii grafici

Îți prezentăm mai jos câteva aplicații Android, care îți pot fi de folos lucrând în domeniul design-ului grafic:

Snapseed-1

Google Snapseed – pentru editare imagini

Trebuie să recunoaștem că editarea imaginilor pe dispozitivele mobile(tablete, smartphone-uri) a devenit mult mai ușoară decât pe computer folosind programe precum Photoshop, Lightroom, etc. O aplicație precum Snapseed ne poate fi de folos deseori pe dispozitivul mobil, deoarece putem edita “out of office” orice imagine, chiar și cele care depășesc 20 megapixeli.
Când spun eitare imagini, nu mă refer la un crop sau câteva filtre, mă refer la corectarea perspectivei, editarea pe layere, ceea ce permite ajustări selective și revenirea asupra modificărilor în orice punct al editării te-ai afla, copierea ajustărilor de la o imagine la alta, și cel mai important poate, este Spot repair tool cu ajutorul căruia putem îndepărta anumite elemente dintr-o imagine doar printr-o simplă atingere.

descarca240px

 
 
artflow

ArtFlow – pentru schițe și desene

Fie că vrei să schițezi ceva “on the go”, fie că vrei doar să desenezi o formă în autobuz să nu o uiți până ajungi acasă, ArtFlow îți vine în ajutor. Cu peste 70 de pensule și unelte, importare de imagini proprii și forme geometrice standard te poți folosi de canvas-uri de dimensiuni mari(2048×2048, 2560×2560 sau 4096×4096) care suportă modul de lucru pe layere cărora le poți ajusta nivelul de transparență dorit și în final îți poți exporta opera de artă în formatele JPEG, PNG sau chiar PSD.

descarca240px

 
 
colorpal1

Color Pal – pentru palete de culori inedite

Color Pal este o aplicație simplă care oferă o gamă variată de palete de culori indexate de pe site-ul colourlovers.com. Aplicația permite identificarea culorior în HEX(html), RGB și CMYK, adăugarea paletelor ca favorite și împărtășirea acestora prin e-mail. Paletele de culori îți pot fi folositoare la orice proiect grafic sau web.

descarca240px

 
 
whatcoloristhis

What color is this? – pentru identificarea culorilor din imagini

Utilizând această aplicație, identificarea culorilor din pozele făcute cu telefonul sau imaginile descărcate de pe internet devine foarte simplă. Aplicația oferă posibilitatea de a extrage o paletă de culori dintr-o imagine sau dintr-o zonă a imaginii respective(folosind funcția de zoom) și ulterior identificarea a fiecărei culori in parte în HEX(html), RGB sau Pantone. Oferă de asemenea și cateva rezultate similare în caz că culoarea identificată nu este cea pe care o cauți.

descarca240px

 
 
behance-2

Behance – pentru inspirație sau portfolio

Behance.net este o platformă online de portfolii și are ca scop sporirea șanselor de angajare a designer-ilor talentați. Indiferet că ai sau nu cont, aplicația Behance îți permite să navighezi prin portfoliile altor designeri în caz că ai lipsă de inspirație pentru propriul proiect.

descarca240px